Je hebt een heel grote mengkom nodig om het beslag te maken, heb je dat niet, maak het beslag dan in 2 losse kommen door alle ingrediënten over de 2 kommen te verdelen.
Mix de boter mooi luchtig met de lichtbruine basterdsuiker. Mix er dan de zonnebloemolie doorheen.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en voeg pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen. Mix er dan de karnemelk en het vanille extract doorheen.
Meng in een andere kom de bloem met de kaneel, gember, piment, nootmuskaat, kruidnagel, baksoda, bakpoeder en het zout. Roer goed door elkaar.
Mix de bloem door het beslag totdat alles goed gemengd is.
Vet 2 of 3 even grote bakvormen in. Ik gebruikte 2 bakvormen met een diameter van 23 cm. Verdeel hier het beslag evenredig over en strijk glad.
Bak de cake in ongeveer 1 uur gaar of totdat een satéprikker er zonder beslag uitkomt.
Laat de cakes volledig afkoelen voordat je de taart gaat samenstellen.
Vulling
Klop de boter in zo'n 5 minuten mooi luchtig. Klop er dan de 1 pot dulce de leche doorheen en doe alle botercrème over in spuitzakken.
Taart vullen
Snijd de bovenkant van beide cakes af totdat deze mooi egaal recht zijn. Leg de rechtste op een rond bord of taartplateau.
Spuit aan de rand een mooie cirkel met botercrème. Gebruik de 2e pot dulce de leche om de onderste cake te bestrijken (binnen in de botercrème cirkel). Strijk de dulce de leche mooi glad.
Leg hier de 2e cake bovenop en verdeel de rest van de botercrème over de bovenkant en zijkanten van de taart. Strijk dit zo mooi mogelijk glad met een paletmes.
Versier de taart met (bijv.) gouden spray, pompoen marshmallows en leuke sprinkles. Of ben creatief en bedenk zelf een leuke topping!