Kook een flinke pan water en zet een grote kom ijskoud water klaar. Kerf de boven- en onderkant van de tomaten als een kruis in met een scherp mes.
Dompel de tomaten eerst een paar seconden in het kokend water, daarna in het ijskoude water. Nu kun je de tomaten supersimpel ontvellen.
Verwijder de pitjes met een lepeltje zodat je enkel het ontvelde vruchtvlees overhoud. Snijd dit in kleine stukjes.
Breng het water met de azijn, suiker en het zout aan de kook, totdat de suiker is opgelost. Haal dan van het vuur af.
Roer hier de tomatenblokjes doorheen en laat even marineren (mag zo lang als je wil). Giet dit wel af voordat je het serveert.
Zeebaars ceviche
Snijd de zeebaars in even grote (dunne) reepjes. Doe in een kommetje (en zet afgedekt in de koelkast als je dit al eerder dan voor het serveren snijdt).
Rasp de limoenen (bewaar dit voor de garnering) en pers de limoenen uit. Meng het limoensap met de ponzu. Roer dit 10 minuutjes voordat je gaat serveren door de zeebaars heen.
Serveren
Pak een serveerring en zet 4 bordjes klaar. Verdeel zowel het tomatenmengsel (afgegoten) als de zeebaars ceviche in 4 gelijke delen.
Schep eerst wat tomatentartare in de serveerring, schep daar de zeebaars ceviche bovenop. Doe dit voor elk bordje.
Garneer de tomatentartare met zeebaars ceviche met ringetjes rode peper, de achtergehouden limoenrasp en wat zwarte peper.