Als je kant en klare gyoza velletjes gebruikt, kun je de stappen voor het maken van het deeg overslaan.
Gyoza deeg
Meng de bloem met het zout in een grote kom. Voeg hier het kokend water aan toe en roer het goed door met een houten lepel of met eetstokjes.
Stort het deeg vervolgens uit op een stevig werkblad en kneed het in 10 minuten tot een mooi stevig en glad deeg. Let wel op! Het deeg kan nog heet zijn. Rol het deeg in 2 dikke rollen (overal even dik) en pak ze in met plasticfolie. Laat het deeg zo 30 minuten rusten in de koelkast.
Vulling maken
Haal het worstvlees uit het velletje en doe dit in een grote mengkom.
Maak de knoflook en de gember schoon. Snipper de knoflook en rasp de gember. Meng beiden, samen met de miso door het gehakt en breng op smaak met peper, zout en chiliflakes.
Pak een stukje van het gehakt en maak hier een klein proefballetje van. Bak dit even om te testen of je vulling voldoende op smaak is. Voeg anders nog extra zout, peper of chiliflakes toe.
Dek de vulling af en zet in de koelkast tot gebruik.
Gyoza velletjes maken
Snijd de deegrollen ieder in zo'n 20 even dikke plakjes zodat je in totaal 40 deegplakjes hebt.
Bestuif je aanrechtblad en deegroller met maizena en rol eerst een bolletje van het deegplakje en rol het vervolgens uit tot een mooi dun velletje. Maak ze zo dun mogelijk zonder dat ze scheuren.
Bestuif elk deegvelletje met maizena en stapel ze op waarbij je ze tussendoor steeds afdekt met een licht vochtige (schone) theedoek zodat ze niet uitdrogen.
Gyoza maken
Pak een lepeltje vulling en schep dit in het midden van het plakje deeg. Maak je vinger lichtjes nat en bevochtig daarmee de buitenste rand van het deegvelletje.
Vouw het deeg dubbel en vouw het deeg aan één kant in kleine vouwtjes dicht. Gewoon met je vingers dichtdrukken zou voldoende moeten zijn. Bewaar de gyoza onder plasticfolie of een schone licht vochtige theedoek totdat je ze allemaal gevouwen hebt.
Gyoza bakken
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op matig vuur. Leg de gyoza hier met de onderkant naar beneden in en bak ze in 3 tot 5 minuten mooi krokant aan de onderkant (check na 4 minuutjes).
Als je gyoza mooi bruin en krokant zijn besprenkel je de gyoza met 50 ml water en doe je het deksel op de pan.
Stoom de gyoza in 5 minuten mooi gaar, al het water zou dan verdampt moeten zijn.
Dipsausjes
Maak ondertussen de dipsausjes. Meng voor dipsaus 1 de sojasaus en sesamolie door elkaar en roer er wat sesamzaadjes en chili flakes doorheen, doe dit in een schaaltje. Doe ook wat crispy chili oil in een schaaltje voor dipsaus 2.