Kook de basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Doe dit het liefst een dag van te voren, anders een paar uur.
Bak het kipgehakt rul in een grote wokpan. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de sjalotten schoon en snipper ze. Voeg toe aan het gehakt en bak de sjalot totdat deze net gaar is.
Maak ondertussen de gember, rode peper en knoflook schoon. Snipper de rode peper en de knoflook en rasp de gember. Voeg dit toe aan de pan en bak zo'n 2 minuutjes mee.
Voeg vervolgens de kerrie, chili, kurkuma en komijn toe en roer goed door elkaar.
Maak de boontjes schoon en kook deze in zo'n 5 minuten net gaar in ruim gezouten water.
Bak ondertussen de gamba's mee met het kipgehakt en voeg de rijst toe. Bak de rijst ook even op (middel)hoog vuur mee totdat deze mooi krokant is.
Voeg dan de boontjes, erwtjes, ketjap manis en ketjap asin toe. Roer alles goed door op middelhoog vuur.
Voeg de stukjes ananas toe en garneer met ringetjes lente ui, cashewnootjes en verse korianderblaadjes.