Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en roer hier de kip doorheen. Doe over in een grote bak of ziplock zak en laat 1 nacht marineren in de koelkast.
Tikka masala mousse
Laat de gelatineblaadjes weken in wat koud water zoals aangegeven op de verpakking.
Maak de sjalot, knoflook en gember schoon en snijd grof. Pureer dit samen met de garam masala, komijn, kurkuma, chilipoeder, koriander en tomatenpuree. Voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een mooie smeuïge pasta hebt. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de pasta in een droog pannetje totdat deze heerlijk begint de geuren. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze door de gebakken pasta heen.
Laaf afkoelen totdat deze net niet meer warm is. Klop ondertussen de slagroom net stijf met 1 tl suiker en roer hier voorzichtig de currypasta doorheen.
Splits de eieren en mix de eidooiers met 1 tl suiker mooi bleek en romig. Mix in een andere kom de eiwitten stijf met 1 tl suiker en een mespunt cream of tartare.
Spatel beiden voorzichtig door de tikka masala mousse. Doe de mousse over in een spuitzak (of meerdere), sluit af (door er een knoop in te leggen bijv.) en leg in de koelkast tot gebruik.
Tandoori kip frituren
Verwarm zonnebloemolie of frituurolie in een grote pan tot 180 graden, of gebruik de frituur.
Doe de maizena in 2 diepe borden of grote kommen. Haal de kip uit de marinade en dep goed droog.
Meng de kip door de maizena en wentel daarna nog een keer door wat schone maizena.
Frituur de kip mooi bruin in de frituurolie, dit duurt zo'n 5 tot 10 minuutjes. Afhankelijk van hoeveel je er tegelijk frituurt.
Serveer de tandoori kip met de tikka masala mousse.