Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Noodles met geroosterde eend
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
China
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
1
geroosterde eend (zonder bot)
van ongeveer 500 gram
300
gram
dunne noedels
klontje
boter
2
el
hoisinsaus
1
tl
honing
1
tl
sesamolie
1
el
sojasaus
4
lente uitjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenrooster met bakpapier. Rooster de eend in ongeveer 20 minuten mooi krokant.
Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel ze af met koud water en zet opzij totdat je ze nodig hebt.
Smelt de boter in een wokpan en roer daar de hoisin saus, honing, sesamolie en sojasaus doorheen totdat je een mooie egale saus hebt.
Snijd de lente uitjes in ringetjes en roer dit samen met de noedels door de saus heen totdat de noedels mooi bedekt zijn met de saus.
Verdeel de noedels over 4 kommen. Snijd de krokante eend in reepjes en verdeel over de noedels in de kommen.
Garneer met nog wat extra hoisin saus en lente ui. Ik serveerde er nog wat gestoomde paksoi bij voor wat extra groenten!