Maak de sjalotten, rode pepers, knoflook en gember schoon en snijd grof. Pureer dit in de keukenmachine of blender tot een fijne puree.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en bak daar de puree in zo'n 5 minuutjes op laag vuur gaar.
Voeg vervolgens de sojasaus, mirin en kippenbouillon toe. Roer goed door elkaar en breng (evt.) op smaak met peper en zout. Laat hier ook de gedroogde paddenstoelen in weken. Laat dit zo'n 20 minuutjes op laag vuur pruttelen.
Toppings
Kook de ramen noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar en spoel af met koud water. Verdeel de noedels over 4 kommen.
Kook de eieren in 6 tot 7 minuutjes mooi zacht en laat schrikken. Pel ze en snijd ze doormidden.
Bak het kipgehakt met 2 el sojasaus gaar en breng op smaak met peper en zout. Houd dit warm tot serveren.
Haal de paddenstoelen uit de soep en dep ze droog. Snijd ze in reepjes en bak ze even kort gaar.
Maak de baby paksoi schoon en stoom deze 5 minuutjes of totdat ze net zacht (maar nog wel knapperig) zijn.
Snijd de lente uitjes in ringetjes en zet opzij. Giet de mais af en zet dit ook opzij. En bereid de gyoza volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Noedelsoep samenstellen
Verdeel de soep over de noedels in de kommen en verdeel alle verschillende toppings mooi over de soep. Smakelijk!