100gramwalnoten(houd iets achter voor de garnering)
200gramwitte chocolade
Frosting
100grammascarpone
100grammonchou roomkaas
50grampoedersuiker
1zakjevanillesuikerà 8 gram
Instructies
Carrot cake cookies
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de bruine basterdsuiker met de kristalsuiker in een grote kom. Snijd hier de roomboter in blokjes bij. Mix de suiker met de boter luchtig met de mixer. Voeg vervolgens de eieren toe en mix deze er ook doorheen. Rasp de citroen en voeg het citroenrasp toe aan het beslag. Mix dit er samen met de bloem, het zelfrijzend bakmeel, de bakingsoda en de kaneel er doorheen. Als dit niet meer met de mixer gaat, pak dan een stevige houten lepel en roer het daarmee door of kneed het deeg.
Maak de wortels schoon en rasp deze. Hak de walnoten en de witte chocolade grof. Roer (of kneed) de geraspte wortel, walnoten en chocolade door het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een ijsschep grote bollen deeg op de bakplaat. Heb je geen ijsschep? Maak dan ballen met je handen en leg deze op de bakplaat. Bak de koekjes in 15 minuten gaar.
Frosting
Mix de mascarpone met de monchou, poedersuiker en vanillesuiker goed door met de mixer totdat het mengsel zacht is, maar nog wel stevig. Laat de koekjes volledig afkoelen en top de cookies met de frosting. Bestrooi ze daarna met wat achtergehouden wortelrasp en gehakte walnoten.