2verse jalapeño pepersmet zaadlijsten als je van pittig houdt
1chorizoworst
2rode puntpaprika's
2elgemalen komijn
1tlcayennepeper
1tlgemalen piment
1grote vleestomaatof 2 trostomaten
300grampaella rijst
500mlkippenbouillon
verse peterselie
Instructies
Snijd de kippendijen in blokjes en kruid goed met peper, zout en het paprikapoeder. Roer dit goed door elkaar. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote wokpan en bak hier de kipblokjes in gaar.
Maak ondertussen de uien, knoflook en de jalapeñopepers schoon en snipper deze. Voeg deze toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
Snijd de chorizo in plakjes (of halve plakjes) en bak deze ook een paar minuten mee. Snijd ondertussen de rode puntpaprika's in blokjes en voeg deze ook toe aan de pan.
Voeg vervolgens de komijn, cayennepeper en piment toe en roer goed door elkaar. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
Voeg de paella rijst, tomaat en de bouillon toe en kook de Jambalaya ongeveer 20 tot 25 minuten totdat de rijst gaar is. Wordt de Jambalaya te droog? Voeg dan nog wat bouillon toe. Bestrooi als laatste met verse peterselie.