Zet een pan met ruim gezouten water op het vuur en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente.
Maak de ui schoon, snipper deze en bak in de boter op laag vuur in een wokpan totdat de ui licht glazig is.
Maak dan ook de knoflook schoon en snipper deze ook. Bak ongeveer 1 minuutje mee met de ui.
Snijd ondertussen de gerookte zalm in stukjes.
Voeg de kookroom aan het uimengsel toe en roer goed door. Voeg hier de verse tijm (alleen de blaadjes), gemalen zwarte peper en een paar stukjes zalm aan toe. Laat op laag vuur pruttelen totdat de smaken door de room zijn opgenomen en de saus wat is ingedikt.
Rasp een flinke handvol parmezaanse kaas en voeg dit aan de saus toe. Roer de pasta door de saus en roer de gerookte zalmstukjes er op het laatste moment doorheen. Serveer met een Italiaanse salade met balsamicodressing.
Notities
Tip! Kies voor holle pasta, zodat de saus hier lekker in blijft hangen.