Meng alle kruiden met de olijfolie goed door elkaar en wrijf de kip hiermee in (binnen- en buitenkant). Leg de kip tenminste 2 uur in de koelkast zodat de kruiden goed in kunnen trekken. Haal de kip 1 uur voordat je deze gaat bereiden uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Maak het blik Mexicaans bier open en giet hier ongeveer een derde uit. Drink dit op voor goede moed ;). Schuif de kip met de onderkant over het blik bier totdat deze mooi stevig op het blik staat. Steek de barbecue aan en maak deze klaar voor indirect grillen. Dit betekent dat je de kolen aan één kant legt en de kip hier niet direct boven zet, maar aan de andere kant van de barbecue zet. Plaats het deksel op de barbecue en laat de kip ongeveer een uur garen op deze manier. Of gebruik een vleesthermometer en laat de kip tot een kerntemperatuur van 75 graden komen.
Als de kip gaar is, laat deze dan 15 minuten rusten onder aluminiumfolie en besprenkel met limoensap, koriander (en evt. nog wat Mexicaans bier). Lekker met een frisse salade en gegrilde maiskolven.