Kipsaté (saté ajam)
Afdrukken

Kipsaté (saté ajam)

Gang Hapjes, Hoofdgerechten
Keuken Indonesië
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 dag 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram kippendijen
  • 6 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 el sambal oelek
  • 1 el citroensap
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • scheutje olie

Instructies

  • Snijd de kippendijen in kleine blokjes die geschikt zijn voor saté's. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en leg hier de kipstukjes in. Roer vervolgens goed door elkaar, dek af en laat tenminste een nacht marineren. Maar hoe langer hoe lekkerder!
  • Rijg de kipstukjes aan satéprikkers en grill ze aan alle kanten in ongeveer 10 minuutjes gaar. Lekker op de barbecue, maar kan ook prima in de (grill)pan.