Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook water voor de pasta en kook deze al dente zoals op de verpakking staat vermeld.
Rul het gehakt in een grote wokpan op middelhoog vuur, zonder olie of boter. Kruid (indien niet gekruid) het gehakt goed met zout en peper. Voeg vervolgens de sambal toe en bak dit mee.
Snijd het stukje gerookt spek in kleine blokjes en voeg dit toe aan het gehakt in de pan. Bak mee totdat de spekblokjes mooi krokant zijn.
Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Voeg dit ook toe en bak zo'n minuut of 2 mee.
Maak nu ook de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan en bak nog maximaal 1 minuutje mee.
Voeg vervolgens de doperwten toe. Ik gebruik altijd diepvries doperwten, omdat deze lekker stevig blijven. Verwarm deze een minuutje mee.
Roer de gekookte macaroni, 100 gram geraspte kaas en de peterselie door het gehaktmengsel in de pan. Doe dit vervolgens over in een grote ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
Klop vervolgens de eieren met de crème fraîche los in een aparte kom. Giet dit over de macaronischotel en strooi er de 100 gram geraspte kaas overheen.
Bak de pastaschotel 10 tot 15 minuutjes in de oven en serveer direct. Eventueel kun je de grill de laatste paar minuten aanzetten om de kaas net wat extra te gratineren.