Kook de parelcouscous zoals op de verpakking aangegeven staat, in lichtgezouten water.
Bak de blanke amandelen in een scheutje olijfolie totdat ze mooi lichtbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Marokkaanse kip
Snijd de kippendijen in kleine stukjes en meng met wat zout, peper en de ras el hanout kruiden. Bak dit in wat olijfolie in een grote wokpan.
Maak de uien schoon en snipper deze. Voeg de ui aan de kip toe in de pan en bak mee totdat de ui glazig is.
Snijd de courgette in stukjes en voeg dit ook toe aan de kip. Bak alles nog zo'n 5 minuten of totdat de courgette net gaar is.
Maak ook de knoflook schoon en pers deze uit. Voeg ook toe aan de pan en bak ongeveer 1 minuutje mee
Snijd de abrikozen in tweeën en de olijven in plakjes (je kunt ze er evt. ook heel in doen). Voeg alles toe en roer het goed door elkaar.
Snijd de granaatappel doormidden en sla de pitjes er uit met een houten pollepel boven een kommetje. Zet opzij totdat je het nodig hebt. Snijd de citroenen in partjes.
Garneren & Serveren
Roer een klontje boter door de parelcouscous. Serveer de kip met de parelcouscous en bestrooi met de amandelen en de granaatappel en leg de partjes citroen er naast.