Maak de rode ui, knoflook en de gember schoon en snijd in grove stukken. Pureer dit samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine tot een mooie gladde boemboe. Gebruik zoveel zonnebloemolie om tot een smeuïge pasta te komen.
Rendang
Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een stoofpan met dikke bodem en fruit hier de boemboe een paar minuutjes in aan.
Doe het water in de pan en snijd het blok santen in stukjes. Los de santen op in het water.
Snijd ondertussen het rundvlees in blokjes. Voeg dit toe aan de pan als de santen opgelost is.
Voeg vervolgens de tamarinde, sambal oelek, limoenblaadjes, salam blaadjes, de ketjap asin en de palmsuiker toe.
Kneus de stengels citroengras met het lemmet van je mes en doe deze bij het vlees in de pan.
Laat de rendang 3 uur stoven zonder deksel totdat je vlees heerlijk zacht is en de saus een heel stuk droger.
Zet het vuur hoger en bak de rendang totdat het vlees mooi donkerbruin is en de saus droog.
Serveer met witte rijst en sajoer boontjes of een komkommersalade.