Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het gehakt uit de worstjes en bak dit in een grote wokpan rul. Snipper de ui en de knoflook en voeg dit toe aan het gehakt in de pan. Bak dit samen met de kruiden een paar minuutjes mee. Maak ondertussen de paprika's schoon en snijd deze in kleine blokjes. Voeg deze ook toe aan de pan en bak even mee.
Voeg vervolgens de tomatenstukjes toe en roer goed door. Kruid het gerecht met peper en zout en laat het nog ongeveer 5 minuten pruttelen. Verdeel het tomatenmengsel over één grote of 2 kleinere ovenschalen zodat je een laagje van ongeveer 5 tot 10 centimeter hebt. Maak 5 kuiltjes in het tomatenmengsel en breek hier de eieren in. Bak de shakshuka 15 minuutjes in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant van de eieren net gestold is.
Verkruimel ondertussen de feta, snijd het stokbrood in plakjes en grill dit eventueel in de oven. Wil je het brood grillen? Bestrijk de sneetjes dan met wat olijfolie en bak ze 5 minuutjes in de oven mee. Haal de shakshuka uit de oven, strooi de verkruimelde feta erover en knip er ook wat peterselie over. Serveer met het stokbrood.