Schil de aardappelen en kook deze 20 minuten in ruim gezouten water. Verwarm ondertussen de oven voor om 220 graden. Snijd de zalmfilet in blokjes, de gerookte zalm in stukjes en strek de warmgerookte zalm met je handen of 2 vorken uit elkaar. Verdeel de zalm over een ruime ovenschaal.
Verwarm de boter in een hoge pan en bak hier de sjalotten en de knoflook in. Voeg na een paar minuutjes de bloem toe en bak dit ook nog 5 minuten mee. Voeg nu de tijm, het garnalenbouillonblokje en peper naar smaak toe. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en blijf goed kloppen totdat je een mooie dikke saus hebt. Is de saus te dik? Voeg dan nog wat melk toe. Voeg nu ook geraspte kaas naar smaak toe.
Giet de saus over de zalm. Maak aardappelpuree van de aardappels. Stamp deze fijn en voeg een kopje warme melk, zout, peper en wat geraspte kaas toe. Verdeel de aardappelpuree vervolgens over de zalm in de ovenschaal en bestrooi met wat extra geraspte kaas en de broodkruimels. Bak ongeveer 20 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is. eventueel kun je de laatste 5 minuten de grill aanzetten.