Maal voor de kruidenpasta alle ingrediënten fijn in de keukenmachine. Voeg zoveel olijfolie toe dat je een mooie dikke pasta krijgt met de consistentie van een currypasta. Kerf de lamsbout met een scherp mes rondom in. Wrijf de bout goed in met de kruidenpasta, ook goed in alle inkepingen. Leg de lamsbout afgedekt een nacht in de koelkast. Dit kun je dus het beste de avond vantevoren doen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 2 el olijfolie en 2 el bakboter in een grote ovenbestendige pan (met deksel). Bak hierin de lamsbout rondom bruin. Maak vervolgens de rode uien schoon en snijd deze in partjes. Maak ook de knoflook schoon en pers deze uit. Haal het vlees uit de pan en leg deze even opzij.
Bak vervolgens de ui, knoflook en de overgebleven marinade in hetzelfde bakvet. Voeg na een paar minuten de pruimen toe. Ik doe deze er gewoon in zijn geheel in, maar je kunt ze ook halveren als je wil. Voeg nu ook de honing en de lamsbouillon (of runderbouillon) toe. Roer goed door en leg het vlees in het midden. Doe het deksel op de pan en zet deze voor 2,5 uur in de oven.
Maak de kweeperen schoon en snijd deze in partjes. Bak deze (na 2,5 uur) in een beetje boter rondom bruin en leg de peerpartjes na 2,5 uur om het vlees heen. Haal het deksel van de pan en bak het nog een half uurtje in de oven. Garneer met wat verse koriander en peterselie en strooi er de pistachenootjes overheen.