Zet een groot bakblik (of bakplaat) klaar, bekleed met bakpapier. Hier ga je straks de honeycomb in uitstorten.
Gebruik een ruime pan, want de honeycomb kan flink uitzetten. Zet deze pan op een klein vuur en voeg alle ingrediënten behalve de bakingsoda toe. Verwarm op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Roer regelmatig met een zachte spatel. Zorg dat er geen belletjes vormen. Als dat wel gebeurt, staat het vuur te hoog.
Zodra de suiker volledig is opgelost, kun je het vuur hoger zetten totdat het mengsel begint te bubbelen. Laat dit minstens 5 minuten bubbelen zónder te roeren! Wil je een wat bittere smaak aan de honeycomb, dan kun je het mengsel nog een minuutje langer laten koken. Pak nu een houten lepel. Haal de pan van het vuur en roer de bakingsoda met de houten lepel door de suikerstroop. Stort dit, zodra het goed gemengd is, uit op de bakplaat en laat ongeveer een uur afkoelen.
Pak een mes en hak de honeycomb in stukken. Hakken werkt beter dan snijden. Bij snijden kan het nogal kruimelen en dat is zonde.