Meng het gehakt met de sojasaus en 1 teentje knoflook (geperst). Roer dit goed door elkaar en zet opzij totdat je het nodig hebt. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de courgette in dunne reepjes. Bak deze met wat peper en zout in een scheutje zonnebloemolie. Snijd ook de champignons in plakjes en bak deze met een teentje knoflook in een scheutje sesamolie. Bak de spinazie met wat sesamzaadjes en een klein scheutje sojasaus in dezelfde sesamolie als de champignons. Snijd de wortel in reepjes en laat deze rauw.
Verdeel de rijst over 4 kommen en verdeel hier de groenten (ook de taugé en kimchi) over. Bak het gehakt in een scheutje sesamolie een paar minuutjes totdat het gaar is. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de bibimbap saus door elkaar. Verdeel het gehakt over de 4 kommen en schep hier een bergje saus op. Bestrooi met wat geroosterde sesamzaadjes.
Bak de eieren met een hele eidooier, deze mag nog lekker zacht zijn, en leg deze op de bibimbap. Roer voordat je gaat eten alles goed door elkaar zodat de smaken zich goed mengen.
Notities
Tip! Kimchi en Gochujang kun je kopen bij de Aziatische supermarkt