Go Back
Paprikastoof met drumsticks, chorizo en olijven
Afdrukken

Oranje paprika stoof met drumsticks en chorizo

Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiƫ, Spanje
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten

Paprikastoof

  • 4 oranje paprika's
  • 8 drumsticks
  • zout
  • peper
  • 2 el paprikapoeder
  • olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 gram dungesneden chorizo
  • 500 gram cherrytomaatjes mix van oranje, geel en rood
  • flinke scheut witte wijn
  • 100 gram kalamata olijven of zwarte olijven
  • gemengde italiaanse kruiden

Polenta

  • 300 gram polenta
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 ml melk
  • geraspte parmezaanse kaas

Instructies

Paprika's roosteren

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten en de stelen. Leg de paprika's met de bolle kant naar boven op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Grill ze in de oven totdat het vel zwart begint te blakeren. Haal ze dan uit de oven en laat ze ongeveer 15 minuten onder folie rusten. Hierdoor kun je straks het velletje er goed af halen.

Kippenstoof

  • Kerf de drumsticks in met een scherp mes, op deze manier trekt de saus straks goed in het vlees. Meng de drumsticks met het paprikapoeder en kruid goed met peper en zout. Verhit in een diepe stoofpan een scheutje olijfolie en bak hier de drumsticks in. Maak ondertussen de sjalotten, knoflook en rode peper schoon en bak dit mee. Snijd de plakjes chorizo in reepjes en voeg deze ook toe aan de pan. Bak dit even mee en zet dan het vuur laag.
  • Halveer de cherrytomaatjes en voeg ze toe aan de pan. Het vuur mag nu weer wat hoger. Voeg nu ook de witte wijn en het bouillonblokje toe. Breng zachtjes aan de kook en laat dit ongeveer 30 minuten stoven met het deksel op de pan. Of totdat de kip zo gaar is dat het van het bot valt.

Paprika's ontvellen

  • Haal de paprika's onder het folie uit en verwijder de (zwarte) velletjes. Dit zou nu gemakkelijk los moeten komen. Snijd de paprika in repen. Halveer de kalamata (of zwarte) olijven en leg opzij totdat je het nodig hebt.

Polenta maken

  • Breng de bouillon aan de kook en voeg hier de polenta aan toe. Blijf goed roeren totdat het dikker wordt. Voeg dan de melk en de parmezaanse kaas toe en blijf doorroeren. Afhankelijk van de polenta die je gebruikt, is het snel klaar (instant polenta) of duurt het langer (gewone polenta). Key is hier dat je blijft proeven, wanneer de polenta lekker romig en vol is, is het klaar.
  • Voeg de paprika en de olijven toe aan de saus en roer nog even goed door. Serveer de polenta met een flinke schep van de paprikastoof en lekker veel saus!