Maak met een scherp mes inkepingen in de drumsticks. Meng de drumsticks vervolgens met wat peper en zout en de kurkuma en komijn. Verhit een laagje zonnebloemolie in de tajine en bak hier de drumsticks in totdat deze mooi rondom bruin zijn en je keuken heerlijk ruikt. Snipper ondertussen de ui en de knoflook en voeg deze toe aan de kip. Schil de gember en rasp deze er ook bij. Bak alles nog een minuutje mee.
Voeg de kaneelstokjes, kippenbouillonblok en water (totdat er een klein laagje in de tajine staat) en roer alles goed door elkaar. Snijd de citroenen in partjes en voeg deze samen met de olijven toe. Laat dit zo'n 30 tot 45 minuten stoven met het deksel op de tajine.
Maak ondertussen de parelcouscous klaar volgens de verpakking. Bak de amandelen in een klein scheutje olijfolie in een koekenpan totdat ze rondom lichtbruin zijn. Snijd de abrikozen in stukjes en roer deze samen met een klontje boter door de couscous. Strooi wat verse koriander over de tajine en serveer met de couscous. Lekker met gegrilde groenten uit de oven.