Knorr Wereldgerechten: Kip Siam met sugarsnaps en bimi
Gang Hoofdgerechten
Keuken Thailand
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Auteur Eviekookt
Ingrediënten
400grampandanrijst
600gramkippendijen
1elpaprikapoeder
3elbruine basterdsuiker
3ellichte sojasaus
2teentjesknoflook
0,5rode peper
1elcitroensap
olijfolie
1grote rode ui
300gramsugarsnaps
300grambimi
0,5kippenbouillonblokje
6lente uitjes
gezouten cashewnoten
verse koriander
Instructies
Bereid de rijst zoals op de verpakking aangegeven in gezouten water. Snijd de kippendijen in kleine blokjes en meng dit met het paprikapoeder, de bruine basterdsuiker, lichte sojasaus, knoflook, rode peper en citroensap. Zet dit opzij op kamertemperatuur totdat je het nodig hebt. Maak de rode ui schoon en snipper deze en zet opzij. Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes en zet opzij.
Verhit wat olijfolie in een grote wokpan en bak hier de kippenblokjes in totdat ze gaar zijn. Dit kun je checken door ze met de vleesrichting doormidden te duwen met een spatel. Als ze makkelijk doormidden gaan, zijn ze gaar. Voeg nu de rode ui toe aan de pan en bak dit ook 2 minuutjes mee. Voeg vervolgens de bimi en sugarsnaps toe en bak nog zo'n 5 minuten mee totdat ze gaar zijn maar nog wel knapperig. Voeg een scheutje water en het kippenbouillonblokje toe en roer goed door. Laat het een paar minuten pruttelen totdat de saus de gewenste dikte heeft.
Verdeel de rijst over 4 kommen en schep hier de kip Siam op. Verdeel nu de lente uitjes, wat gezouten cashewnoten en wat verse koriander over de kip Siam.