Verwijder het velletje van de chorizo en snijd de chorizoworst in halve plakjes.
Maak de knoflook schoon en snijd deze ook fijn.
Verhit een laagje olijfolie in een brede koekenpan (hier moet de tortilla uiteindelijk ook helemaal in passen. Zorg dat de hele bodem van de pan bedekt is met olie.
Bak hierin de aardappelschijfjes, uienringen en chorizo in ongeveer een kwartiertje zacht en gaar. Voeg dan de knoflook toe en bak deze ook nog 2 minuten mee.
Klop in een grote kom de eieren los met wat peper, zout en de verse (fijngehakte) peterselie.
Schep, zodra de aardappels gaar en zacht zijn, het aardappelmengsel met een schuimspaan uit de pan. En voeg het toe aan de kom met eieren.
Roer alles goed door elkaar en laat dit ongeveer 5 minuutjes indikken. Roer er nu de geraspte kaas doorheen.
Zorg dat er nog voldoende olie in de pan zit. Voeg alles weer toe aan de pan en zorg dat de bovenkant mooi glad is. Doe nu het deksel op de pan en laat het op laag vuur ongeveer 15 minuten garen of totdat de bovenkant bijna gestold is.
Nu ga je de tortilla omdraaien. Leg een bord bovenop de tortilla dat net iets groter is dan de pan. Houd je hand op de onderkant van het bord en draai nu de pan om zodat de tortilla op het bord ligt.
Schuif de tortilla vervolgens terug in de pan met de ongare onderkant naar beneden. Laat het zo nog 5 tot 10 minuten garen. Het deksel hoeft nu niet meer op de pan.
Schuif de tortilla op een mooi groot bord of een serveerplank. Je kunt de tortilla zowel koud, lauw als warm eten.
Serveer als onderdeel van een tapasmaaltijd of als hapje bij de borrel.