Verhit de boter en zonnebloemolie in een diepe pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak hierin alle kruiden totdat ze heerlijk geuren.
Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze. Voeg dit toe aan het kruidenmengsel aan de pan en bak eventjes mee. Maak ondertussen de peper schoon en snijd deze in kleine stukjes. Voeg dit ook toe aan de pan.
Maak de gember schoon en rasp deze. Voeg dit ook toe aan de pan. Bak alles nog een paar minuten.
Snijd de tomaten in grove stukken en voeg dit toe aan de pan. Bak dit een paar minuten totdat de tomaten stukgekookt zijn.
Kerf de drumsticks in met een scherp mes. Zo neemt de kip straks de smaken beter op. Kruid ze goed met peper en zout. Voeg de drumsticks toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee.
Voeg nu water toe, totdat de kip net niet onder staat. Voeg nu ook het halve bouillonblokje toe. Stoof zonder deksel in ongeveer 45 minuten gaar.
Voeg aan het einde de tamarinde toe en roer goed door. Is de curry aan de droge kant? Voeg dan nog een beetje heet water toe.
Bak de amandelen in een scheutje zonnebloemolie totdat ze mooi lichtbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi deze samen met wat verse koriander over de curry. Serveer de curry met witte rijst of brood.