Go Back
Bibimbap: Koreaanse bibimbap met entrecote, groenten en een eitje
Afdrukken

Koreaanse bibimbap met entrecote

Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Korea
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

Bibimbap

  • 300 gram witte rijst
  • 1 komkommer
  • 1 winterpeen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 1 el sesamolie
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 el sesamzaadjes
  • 250 gram taugé
  • klontje boter
  • 400 gram entrecote of biefstuk
  • 4 eidooiers
  • zout en peper

Bibimbap saus

  • 2 el gochujang
  • 4 el donkere sojasaus
  • 2 el appelazijn
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el sesamolie
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Kook de witte rijst zoals aangegeven op de verpakking. Schil de komkommer en snijd in dunne reepjes van ongeveer 4 cm lang. Maak de winterpeen schoon en snijd deze hetzelfde als de komkommer. Zet opzij totdat je het nodig hebt. Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes en e courgette in reepjes en bak ze in een beetje sesamolie totdat ze net gaar zijn. Roer er dan een eetlepel donkere sojasaus en de sesamzaadjes doorheen. Dek af totdat je het nodig hebt.
  • Kruid de biefstuk aan alle kanten met zout en peper en verwarm een klontje boter in een koekenpan of grillpan. Bak de biefstuk aan één kant totdat de garing aan de buitenkant tot ongeveer de helft is opgetrokken. Draai ze om en bak ze nog 1 tot 2 minuten op de andere kant. Gebruik je entrecote? Bak deze dan ook eventjes op de vetlaag. Haal uit de pan en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Maak ondertussen de saus door het teentje knoflook te persen en alle ingrediënten voor de bibimbap saus door elkaar te roeren. De saus moet een mooie balans hebben tussen pittig, zoet, zout en zuur. Proef en kijk of je de balans goed vindt. Voeg voor zoet wat meer suiker toe, voor zout wat meer sojasaus, voor pittig wat meer gochujang en voor zuur wat meer azijn.
  • Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel alle groenten hier ook over. Snijd de biefstuk in reepjes en verdeel dit ook over de kommen. Maak ik elke kom een kuiltje in het midden en leg hier een eidooier in. Schep wat saus over het vlees en serveer de bibimbap zo.
  • Voordat je de bibimbap gaat eten, is het de bedoeling dat je alles goed door elkaar roert. Zo maakt de eidooier het geheel lekker smeuïg en geeft de saus een lekkere pit aan het hele gerecht.