Hak de zeekraal fijn en meng dit met de mascarpone en de Hollandse garnaaltjes. Snijd 2 plakken gerookte zalm in kleine stukjes en roer dit ook door de mascarpone heen. Breng op smaak met zout en peper.
Leg 2 plakken gerookte zalm tegen elkaar aan (in de lengte) en schep hier een bolletje van het mascarpone mengsel op. Vouw eerst het midden van één plak zalm over de bol mascarpone heen en vouw dan de zijkanten om en onder het bolletje heen. Doe dit vervolgens ook met de andere plak zalm zodat je een mooie zalmbal krijgt.
Leg een velletje plasticfolie in een klein kommetje (of eierdopje). Leg hier een plak gerookte zalm op. Schep met een theelepel een achtste deel van de vulling midden op de plak zalm. Vouw met het plasticfolie dicht en draai er een bolletje van. Draai mooi strak op met het plasticfolie.
Serveer op een bedje van rucola en garneer (eventueel) met de zalmeitjes Strooi er nog wat versgemalen zwarte peper overheen en klaar is je zalmbonbon!