Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ovenrooster met bakpapier. Haal de stukken eend uit het blik, haal het vet hier goed vanaf en leg ze op het rooster. Bak de eenden 15 tot 20 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn. Bereid ook alvast de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Ondertussen kun je de currypasta maken. Maak de rode peper, sjalot, knoflook en het citroengras schoon. Snijd in grove stukken en doe dit in de mengkom van je keukenmachine of blender.Voeg hier de gemalen koriander, komijn, kurkuma, venkelzaad en trassie aan toe. Doe er ook een bosje koriander bij. Breng op smaak met wat zout en peper. Rasp de sinaasappel en voeg het rasp toe aan de mengkom. Pers daarna de sinaasappel uit en voeg het sap ook toe. Schep er 2 el eendenvet (uit het blik) bij en meng alles goed in de keukenmachine.
Bak de currypasta vervolgens in een pan (waar ook de eend bij past) voor ongeveer 2 minuutjes totdat de currypasta heerlijk begint te ruiken. Voeg er dan de kokosmelk, palmsuiker en het limoensap aan toe. Roer alles goed door totdat het warm is. Voeg er dan de cherrytomaatjes aan toe en verwarm deze 2 minuutjes mee.
Serveer de eend met wat rijst en giet hier de currysaus overheen. Bestrooi nog met wat extra koriander en sinaasappelrasp.