Klop de slagroom op met de vanillesuiker tot een mooie lobbige substantie. Zet opzij totdat je deze nodig hebt. Verkruimel een aantal amaretti koekjes en zet deze ook opzij.
Split de eieren. Gebruik de eidooiers voor dit recept en bewaar de eiwitten. Je kunt hier later meringues van bakken. Breng een laagje water in een diepe pan aan de kook. Plaats hier een glazen kom boven (let op! De kom mag het water niet raken). Zet het vuur laag, maar zorg dat het water nog wel kookt.
Voeg de eidooiers, marsala en suiker toe aan de glazen kom. Blijf dit boven het kokende water continu kloppen met een garde. Doe dit totdat je een mooie donkergele glanzende custard hebt.
Spatel een derde van de opgeklopte slagroom door de zabaglione heen en verdeel de zabaglione over 4 dessertglazen. Garneer met een toefje slagroom en de amaretti kruimels. Je kunt er ook hele amaretti koekjes bij serveren als je dat lekker vindt. Smakelijk!