Go Back
Siu mai dim sum met garnalen, lente ui en sojasaus
Afdrukken

Siu mai dumplings met garnalen

Gang Hapjes, Hoofdgerechten
Keuken China
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 15 stuks

Ingrediƫnten

Garnalen dim sum

  • 400 gram gamba's rauw en gepeld
  • stukje gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente uitjes
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el rijstwijn (shaohsing)
  • mespuntje suiker
  • zout en peper
  • 20 wonton vellen
  • stoommandje

Dipsaus

  • 6 el lichte sojasaus
  • 1 el sesamolie

Instructies

  • Was de gamba's en dep ze droog. Snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een kom. Maak de gember en de knoflook schoon. Snipper de knoflook en rasp de gember. Meng dit door de stukjes gamba. Snijd de lente uitjes in kleine stukjes en meng dit samen met de rest van de ingrediĆ«nten (behalve de wonton vellen) door de gamba's en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg een stukje bakpapier op de bodem van het stoommandje. Pak een wonton vel en schep in het midden een lepeltje van het gamba mengsel. Vouw het wontonvel om de vulling heen en leg de dim sum in het stoommandje. Doe dit met alle wonton vellen totdat de vulling op is. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de dim sum zit zodat ze niet aan elkaar plakken.
  • Breng een laagje water aan de kook waar het stoommandje precies op past. Stoom de dim sum vervolgens 8 minuutjes boven het kokende water met het deksel op het stoommandje. Maak ondertussen de dipsaus door de sojasaus met de sesamolie te mengen. Serveer de sim dum met de dipsaus.