Kook de rijst of de noedels zoals op de verpakking aangegeven.
Groene currypasta
Maak de groene pepers, sjalotten en de knoflook schoon en snijd in grove stukken als je de groene currypasta in de keukenmachine maakt. Of in kleine stukjes als je de vijzel gebruikt. Snijd het wit van het citroengras in ringetjes.
Maal alle ingrediënten voor de currypasta fijn in de keukenmachine, met zout en peper naar smaak, en zoveel olie dat je een mooie smeuïge pasta krijgt. Dat zijn ongeveer 3 eetlepels. Wil je de groene currypasta langer bewaren, voeg dan ook een beetje limoensap toe, dit zorgt ervoor dat de kleur mooi blijft.
Groene groentecurry
Maak de sperziebonen schoon en blancheer deze in gezouten kokend water in ongeveer 3 minuten. Giet af en zet opzij.
Snijd de grote champignons doormidden en laat de kleintjes heel. Snijd de courgette in blokjes. Verwarm wat zonnebloemolie in een diepe stoof- of wokpan en bak de kastanjechampignons en de courgette met wat zout en peper voor 3 minuutjes zodat ze nog stevig zijn. Voeg hier de groene currypasta aan toe en bak dit ongeveer 3 minuten mee.
Voeg vervolgens de kokosmelk en de vissaus toe. Roer goed door en proef of de curry goed op smaak is. Eventueel kun je nog wat vissaus toevoegen. Voeg nu ook de babymais, boontjes en de taugé toe. Roer goed door elkaar en serveer samen met de rijst of noedels.
Notities
Tip! Bestrooi de curry voor het serveren eventueel met wat gezouten cashewnoten.