Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd ondertussen de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de mixer met de bruine basterdsuiker, kristalsuiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel. Klop hier vervolgens 1 voor 1 de eieren doorheen totdat je een smeuïg mengsel hebt.
Mix hier vervolgens de maizena, cacao, bakingsoda, mespunt zout en bakpoeder doorheen. Ga over op een spatel of houten lepel en meng er de bloem doorheen.
Hak de chocolade in grove stukken en roer dit door het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak balletjes van het deeg. Leg de balletjes (met voldoende ruimte ertussen) op de bakplaat en bak de koekjes in 8 minuten gaar.
Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een ovenrooster of afkoelrek om volledig af te koelen. Lekker om meteen te eten! Anders kun je ze bewaren in een luchtdichte doos.