Snijd de kippendijen in kleine blokjes en kruid goed met peper en zout. Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote wokpan of paella pan en bak hierin de kipblokjes rondom bruin. Snijd ondertussen de chorizo in halve plakjes en bak deze mee met de kip. Snipper de ui en de knoflook en voeg deze ook toe aan de pan. Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers, snijd deze in stukjes en voeg ook toe. Roer alles nog even goed door
Snijd de puntpaprika in kleine blokjes en voeg deze ook toe aan de pan. Roer er nu ook de eetlepel tomatenpuree doorheen. Voeg het paprikapoeder, de komijn, kurkuma, saffraan en cayennepeper toe en bak eventjes mee. Voeg de paella rijst en de bouillon toe en laat met het deksel op de pan 20 minuten doorkoken. Als de paella te droog wordt, doe je er nog wat bouillon doorheen.
Snijd de citroen in partjes. Roer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten door de paella en leg de garnalen en de partjes citroen op de paella. Kook dit in 5 minuten gaar. Serveer met de verse peterselie.