Snijd de kippendijen in kleine stukjes en kruid goed met peper, zout, kerrie en komijn. Bak dit in een scheutje zonnebloemolie gaar.
Maak de sjalotten en snipper deze. Voeg toe aan de kip in de pan en bak een paar minuutjes mee.
Maak ook de knoflook schoon en snipper deze of pers uit. Voeg toe aan de kip en bak een minuutje mee.
Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze ook een paar minuten mee.
Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat deze volledig opnemen door de rijst.
Voeg ook de ketjap asin en het sap van 1 limoen toe.
Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe, net zolang totdat alle bouillon is opgenomen door de rijst en de rijst gaar is. Dit duurt zo'n 20 tot 30 minuutjes.
Snijd de boontjes in hapklare stukjes en kook deze ondertussen beetgaar in 4 minuutjes.
Maak de verse ananas schoon en snijd deze in stukjes.
Voeg, als de kip kerrie gaar is, de boontjes en ananas toe. Bestrooi de kip kerrie met verse koriander en cashewnoten.