Giet de blikken jackfruit af en spoel de jackfruit af met water. Trek het vruchtvlees uit elkaar zodat je mooie draderige stukjes krijgt. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Bak in een scheutje olijfolie de ui en knoflook glazig. Voeg de jackfruit en paprikapoeder toe en bak een paar minuutjes. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en laat de jackfruit pruttelen totdat alle bouillon is opgenomen.
Barbecuesaus
Doe alle ingrediënten voor de barbecuesaus in een steelpan en breng het aan de kook. en laat het 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Zet het vuur na deze 5 minuten uit. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Mexicaanse salade
Maak de paprika, avocado's en komkommer schoon en snijd in blokjes. Meng dit met de (afgegoten) zwarte bonen en de mais. Pers hier de limoenen boven uit en meng alles goed door elkaar. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Pulled Jackfruit
Meng de jackfruit met de barbecuesaus. Verdeel dit over een ovenschaal en rasp hier de (vegan) cheddar overheen. Zet 10 minuutjes in de oven of tot de kaas is gesmolten. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en grill ze in een droge grillpan op de snijkant tot je grillstrepen ziet.
Beleg je hamburgerbroodje met de Mexicaanse salade en de pulled jackfruit.