Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente. Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze. Fruit in een scheutje olijfolie totdat de ui licht glazig is. Snijd de chorizo in dunne plakjes en voeg dit toe aan de pan. Bak een paar minuutjes mee totdat de chorizo mooi knapperig is. Voeg nu ook het paprikapoeder toe. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden.
Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, rode wijn en gedroogde peterselie toe. Laat de saus pruttelen totdat de pasta gaar is en maak ondertussen de bechamelsaus.
Bechamelsaus maken
Smelt de boter totdat deze licht bubbelt. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit 5 minuutjes in de boter. Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop goed door met een garde. Doe dit totdat je een mooie gladde iets dikkige saus hebt. Dit kan met net iets meer of minder melk zijn dan de 300 ml. Rasp de manchego en roer 100 gram van de geraspte manchego door de bechamelsaus.
Halveer de cherrytomaatjes en roer ze samen met de pasta door de tomatensaus. Verdeel de tomatensaus over een grote ovenschaal. Verdeel hier de bechamelsaus overheen en bestrooi met de overgebleven geraspte manchego. Bak in 10 minuten gaar in de oven. Zet de laatste 5 minuten de grill aan voor een mooie gratinlaag.