Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Was ze goed en droog ze goed af. Verhit genoeg zonnebloemolie in een hoge pan om de aardappels in te frituren. Verhit de zonnebloemolie tot zo'n 120 graden en frituur de aardappelblokjes 10 minuten. Haal ze dan uit de olie en laat ze uitlekken. Verhoog de temperatuur van de olie vervolgens tot 180 graden en frituur de aardappelblokjes nog zo'n 5 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn. Schud ze vervolgens om met wat zout.
Brava saus
Maak ondertussen de saus door de sjalot en knoflook schoon te maken en te snipperen. Bak in het blokje boter en 1 el olijfolie totdat de sjalot glazig is. Voeg dan de bloem en het paprikapoeder toe. Roer goed door en bak de bloem een paar minuutjes totdat deze gaar is. Is het mengsel te droog? voeg dan een klein scheutje water toe. Voeg (als de bloem gaar is) de runderbouillon en de kookroom toe en kook in tot de gewenste dikte. Te dik? Voeg nog wat bouillon toe. Te dun? Kook de saus nog even wat verder in.
Serveer de aardappeltjes met de saus. Ik verdeelde de saus over de aardappeltjes. Maar je kunt de saus ook apart serveren, dan blijven de aardappeltjes extra knapperig!