1flesjetrappist dubbelbijv. Westmalle of La Trappe
1blikgepelde tomatenblokjes
1runderbouillonblokje
400gramspaghetti
klontjeboter
Instructies
Snijd voor de gehaktballen de chorizo, ui en knoflook in hele kleine stukjes. Hak de gezouten amandelen grof en hak de bladselderij fijn. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen goed door elkaar. Kruid het goed met peper en zout. Rol er kleine balletjes van en laat deze een uur opstijven in de koelkast.
Bak de gehaktballetjes in een grote wokpan rondom bruin. Als de gehaktballen mooi bruin zijn, voeg je het bier, de tomaten en het runderbouillonblokje toe. Laat dit ongeveer 20 minuten stoven zonder het deksel op de pan totdat de saus wat is ingedikt. Kook ondertussen de spaghetti in gezouten water al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer een blokje boter door de spaghetti en serveer samen met de gehaktballen. Rasp nog wat Parmezaanse kaas over de gehaktballen. Lekker met een frisse salade.