Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Vietnamese kipsalade
Gang
Hoofdgerechten, Lunch
Keuken
Vietnam
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
6
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
Salade
4
kippendijen
1,5
liter
kippenbouillon
0,5
chinese kool
1
winterpeen
1
komkommer
250
gram
cherrytomaatjes
250
gram
taugé
200
gram
dunne rijstnoedels
Dressing
1
teentje
knoflook
1
stukje
gember
van ongeveer 1,5 cm
1
rode peper
6
el
vissaus
2
el
limoensap
1
el
palmsuiker
of bruine basterdsuiker
2
el
rijstazijn
Garnering
handjevol
gezouten pinda's en cashewnoten
paar takjes
verse munt
Instructies
Kook de kippendijen ongeveer 15 minuten in de kippenbouillon.
Snijd ondertussen de kool in dunne reepjes, de cherrytomaatjes in vieren, de komkommer in stukjes en rasp de wortel.
Doe dit samen met de taugé in een ruime kom
Bereid de dunne rijstnoedels zoals op de verpakking aangegeven in het water waarin je ook de kip hebt gekookt.
Trek de kip met je handen of 2 vorken uit elkaar en doe dit bij de groenten
Dressing
Maak de gember en de knoflook schoon, rasp beiden vervolgens voor de dressing.
Maak de rode peper schoon en snijd deze fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Verdeel de rijstnoedels over 4 kommen. Schep hier de groenten en de kip op.
Verdeel de dressing over de kommen en garneer met de munt en gezouten pinda's en cashewnoten.