Meng voor de koftarolletjes alle ingrediënten voor de kofta goed door elkaar en kruid het gehakt voldoende met peper en zout. Bak eventueel een proefballetje zodat je weet dat de smaak er goed in zit.
Vorm mooie rolletjes van het gehakt. Zorg dat je ze niet te dik maakt, dan zijn ze ook sneller klaar.
Verhit een scheutje olijfolie en bak de kofta daarin rondom bruin. Bereid vervolgens de orzo volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kofta in de pan en bak zo'n 2 minuutjes voorzichtig mee. Voeg nu de komijn, kaneel en het paprikapoeder toe en bak ook 2 minuutjes mee.
Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe aan de pan. Bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
Voeg nu het blik gepelde tomaten toe, samen met het runderbouillonblokje, een scheut water, de oregano, tijm en laurierblaadjes. Laat dit 5 tot 10 minuten pruttelen zonder deksel totdat je een mooie dikke saus hebt.
Snijd ondertussen de courgette en de tomaten in plakjes en voeg toe aan de pan. Warm dit ook een paar minuutjes mee totdat de courgette beetgaar is (proeven!).
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de yoghurtdip door elkaar met wat peper en zout naar smaak. Serveer dit bij de orzo of pita en de Griekse Kofta.
Notities
Tip! Probeer deze Griekse Kofta ook eens met lamsgehakt in plaats van rundergehakt. Misschien wat moeilijker te krijgen, maar wel nóg lekkerder!