Snipper de ui en de knoflook heel fijn. Meng dit met het gehakt, de gemalen komijn, het zeezout en de zwarte peper. Vorm 8 mini burgers van het gehakt en zet deze afgedekt met plasticfolie ten minste een uur in de koelkast om op te stijven.
Bak de hamburgerbroodjes volgens de verpakking. Snijd de halloumi in dunne plakjes en bak deze aan beide kanten totdat de kaas lichtbruin is. Schaaf de courgette in dunne slierten en bak de plakjes ham uit. Snijd de rode ui in ringen, je kunt er zelf voor kiezen of je deze gebakken of rauw op je burger wil. Ik vind gebakken lekkerder. Bak vervolgens je burger totdat deze gaar is. Afhankelijk van de dikte duurt dit een paar minuten.
Tijd om je burger samen te stellen! Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en besmeer deze met wat knoflooksaus, yoghurtmayonaise of tzatziki. Beleg ze vervolgens met de burger, een plakje halloumi, een plakje ham, wat courgetteslierten en de rode ui. Steek een prikker door je burger om alles bij elkaar te houden.
Notities
Tip! Leuk als onderdeel van een avondje gourmetten. Zo kun je namelijk samen je eigen burgers samenstellen.