Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de citroen in partjes. Maak de knoflook schoon en snijd deze doormidden. Vul de kip met de stukken citroen en de knoflook. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en wrijf hier de kip mee in. Hier kun je het beste een kwast voor gebruiken. Leg de kip in een diepe ovenvaste pan of schaal.
Maak de gember, knoflook en rode peper schoon en snijd deze fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en giet dit in de pan of schaal bij de kip. Zet de kip vervolgens met de borst naar boven in de oven. Verlaag de oventemperatuur na 20 minuten naar 180 graden. Bak de kip daarna nog 30 minuten op 180 graden. De kip is gaar als er helder vocht uit het dikste stuk van de borst of poot komt.
Lekker met gele rijst, met daardoorheen wat gewelde rozijnen en opgebakken blanke amandelen.