Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze in hele dunne halve ringen/plakjes. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd deze ook in dunne ringetjes. Trek het vel van de chorizo en snijd deze in plakjes of stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Zet alles opzij totdat je het nodig hebt.
Verwarm de olijfolie in een wijde ovenbestendige pan. Ik gebruik hier een paella pan voor, maar een koekenpan is ook prima geschikt. Bak de ui, knoflook en rode peper een paar minuten totdat de ui net zacht is. Voeg de chorizo toe en bak dit ook 5 minuten mee totdat het licht knapperig is. Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak dit ook een paar minuutjes mee.
Splits de eieren en roer in de ene kom de eidooiers los met de helft van de crème fraîche en klop in de andere kom de eiwitten stijf. Spatel voorzichtig het opgeklopte eiwit door de eidooiers en giet het over het chorizomengsel in de pan. Bak de frittata ongeveer 15 minuten in de oven totdat hij mooi lichtbruin is van boven en door en door gaar. Dit test je door een prikker in het midden van de frittata te steken. Komt deze er schoon uit, dan is je frittata klaar!
Serveer met de overgebleven crème fraîche en wat rucola. Lekker als licht hoofdgerecht of onderdeel van een tapas maaltijd.