Maak de groente schoon en blancheer alles een paar minuten, behalve de tomaten en de doperwten, in gezouten water. Schil de zoete aardappel en kook deze 5 tot 10 minuten in gezouten water. Zet opzij totdat je het weer nodig hebt.
Snipper de ui. Verwarm eenzelfde hoeveelheid zonnebloemolie als bakboter in een stoofpan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak hier de ui in totdat deze mooi lichtbruin en zacht is. Schil en rasp de gember en snijd de knoflook in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de ui in de pan en bak het ongeveer 1 minuut mee.
Voeg alle kruiden en de geraspte kokos toe en bak het mee totdat het begint te geuren. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan het mengsel in de pan. Bak dit een paar minuten mee.
Pureer de cashewnoten met wat water in een keukenmachine. Roer dit door de saus, samen met alle geblancheerde groenten en de erwtjes, behalve de aardappel. Voeg ook wat water toe totdat de saus iets dunner is (max 100 ml). Laat ongeveer 10 minuten pruttelen totdat de groenten zacht en gaar zijn. Roer er nu de aardappel, de yoghurt en room doorheen. Warm dit nog een paar minuten mee. Garneer met de koriander en evt. nog met wat gehakte cashewnoten. Proef of de curry nog wat zout nodig heeft, voeg dit toe indien nodig. Smakelijk!