50gramrode currypastarode currypasta van Nittaya of zelfgemaakt
1blikkokosmelkà 400 ml
8aardappelen
350grampandanrijst
scheutjeolijfolie
50gramblanke amandelen
400gramgamba's
250gramcherrytomaatjes
0,5limoen
3elvissaus
verse koriander
4lente uitjes
Instructies
Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze. Verhit de zonnebloemolie in een wokpan en fruit hier de sjalotten en knoflook in. Fruit ze in 2 minuutjes licht glazig. Voeg nu de rode currypasta toe en bak dit ook 2 minuutjes mee. Snijd ondertussen de aardappels in hapklare stukken. Voeg de kokosmelk aan de pan toe en roer goed door totdat je een egale saus hebt. Voeg hier de aardappelen aan toe en breng zachtjes aan de kook. Laat de aardappelen in 20 minuutjes, met het deksel op de pan gaar worden.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een platte koekenpan en bak hier de amandelen in totdat ze rondom lichtbruin zijn. Laat dit uitlekken op keukenpapier en hak de grof.
Zodra de aardappelen gaar zijn, kun je de gamba's en de cherrytomaatjes aan de currysaus toevoegen. Samen met het sap van een halve limoen en 3 el vissaus. Roer alles goed door en laat doorwarmen totdat de garnalen gaar zijn. Dat duurt zo'n 3 minuutjes. Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes en hak de koriander grof. Serveer de curry met de rijst en bestrooi met de amandelen, koriander en lente uitjes.