Snijd het runderstoofvlees in blokjes en kruid rondom met (zout en) witte peper. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe stoofpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper beiden. Bak eventjes mee met het vlees. Voeg vervolgens de tomatenpuree, komijn en Surinaamse masala toe. Bak dit ook een paar minuutjes mee.
Voeg vervolgens de ketjap asin toe en zoveel water totdat het vlees net onder staat. Verkruimel het maggiblokje boven het vlees en leg de Surinaamse peper in het midden. Laat dit vervolgens 2 uur stoven. Roer regelmatig en check of het water nog niet verdampt is. Als het vlees te droog is, kun je namelijk nog wat water toevoegen.
Aardappelen
Schil de aardappelen en snijd deze in hapklare stukken. Kook in 20 minuutjes lekker zacht in ruim gezouten water. Houd warm met het deksel op de pan. Kook ondertussen ook de eieren hard in 8 minuten. Koel de eieren vervolgens met koud water voordat je ze pelt.
Kouseband
Maak de kouseband schoon en snijd in hapklare stukjes. Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een wokpan of grote koekenpan. Bak hier de kouseband met de knoflook ongeveer 5 minuutjes in en breng op smaak met peper en zout, totdat de kouseband beetgaar is (proeven!).
Verwarm de rotivellen en serveer het vlees met de aardappelen, kouseband een hardgekookt eitje en de rotivellen.