Haal de korstjes van het witte brood af en scheur het brood in stukjes. De korstjes heb je niet nodig.
Klop een eitje en roer dit door de stukjes brood. Zet dit opzij totdat je het nodig hebt.
Doe het gehakt in een ruime kom. Maak de knoflook en sjalot schoon. Rasp de sjalot boven het gehakt en pers de knoflook boven het gehakt uit.
Rasp 1 tl nootmuskaat bij het gehakt. Voeg de mosterd en het geweekte brood met ei toe en kneed alles goed door elkaar.
Doe wat paneermeel in een kom of diep bord. Vorm 4 grote gehaktballen van het gehakt en rol deze door het paneermeel.
Leg, als je tijd hebt, de gehaktballen een uurtje in de koelkast om ze op te laten stijven. Ze blijven dan beter heel tijdens het bakken.
Verwarm de roomboter in een diepe (gietijzeren) braadpan en bak hier de gehaktballen in rondom bruin.
Zorg dat je ze eerst rondom bruin bakt voordat je ze helemaal gaar bakt. Door ze eerst rondom te bakken, zorg je ervoor dat ze niet aan de bodem blijven plakken.
Laat de gehaktballen vervolgens op laag tot middelhoog vuur gaar stoven. Draai ze regelmatig om zodat alle kanten mooi bruin worden. Na ongeveer 20 tot 30 minuten zijn je gehaktballen gaar!
Haal de gehaktballen uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Doe een kopje kokend water bij de boter in de pan en schraap de aanbaksels van de bodem.
Roer in een los kommetje de maizena los met 1 el water. Voeg dit toe aan de jus in de pan en roer even goed door met een garde. Serveer de gehaktballen met de jus.