Kerf de drumsticks rondom in met een scherp me. Zo trekt de marinade er beter in en zijn ze straks sneller gaar. Bestrooi met peper en zout en wrijf even in. Leg de drumsticks in een schaal waar alle wijn bij past. Giet hier de fles rode wijn bij en doe de takjes tijm erbij. Laat de kip het liefst een nacht afgedekt marineren in de koelkast, maar tenminste 2 uur.
Coq au vin
Haal de kip uit de marinade en dep de drumsticks droog. Bewaar de marinade! Verhit de boter in een diepe stoofpan en bak hierin de drumsticks rondom mooi bruin.
Snijd ondertussen het spek in blokjes en roer regelmatig door de kip. Haal de kip uit de pan als ze mooi bruin zijn. Bak in hetzelfde bakvet de spekblokjes lichtbruin onder regelmatig roeren.
Maak de sjalotten schoon en snijd in vieren. Maak ook de champignons schoon en snijd deze ook in vieren. Bak nu eerst de sjalotten 3 minuutjes mee met het spek en voeg dan de champignons toe en bak ook eventjes mee.
Maak de knoflook schoon en pers dit uit bij in de pan. Roer even door. Voeg vervolgens de bloem toe en bak eventjes mee. Doe de kip terug in de pan en giet er de marinade bij. Breng aan de kook en laat 1 uurtje op laag vuur pruttelen.
Check even of de saus dik genoeg is, anders kun je de coq au vin nog even zonder deksel laten pruttelen totdat de saus wat dikker is.