Snijd de varkensschouder van het bot af en snijd het vlees in kleine blokjes. Kruid met peper en zout. Verhit de boter in een diepe stoofpan en bak hier het vlees rondom in bruin. Maak ondertussen de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan het vlees en bak eventjes mee. Voeg nu ook de tomatenpuree toe en bak dit eventjes mee.
Snijd de romatomaten grof en voeg toe aan de pan. Voeg tegelijk het blik tomatenstukjes toe. Voeg nu ook het bouillonpoeder en de balsamico azijn toe. Voeg vervolgens zoveel rode wijn toe totdat het vlees nét onder staat. Breng aan de kook. Hak de verse kruiden fijn en voeg dit ook toe. Roer alles goed door en laat het in ten minste 2 uur gaar stoven op een laag vuurtje. Roer om de zoveel tijd.
Check na 2 uur of de saus niet te dun is. Is deze wel te dun, dan kun je de saus nog wat laten indikken door de ragú nog een kwartiertje zonder deksel te laten stoven. Kook hier de pasta al dente bij. Serveer de pasta met de ragú en bestrooi met wat parmezaanse kaas.