Lemon curd recept: Zo kun je zelf lemon curd maken
Gang Toetjes
Keuken Engeland
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 1portie
Auteur Eviekookt
Equipment
zeef
Ingrediënten
120gramongezouten roomboter
200gramwitte basterdsuiker
150mlcitroensapvan 3 citroenen
2eierengeklutst
Instructies
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Snijd de boter in blokjes en doe dit samen met de witte basterdsuiker in een (glazen kom). Je gaat dit au bain marie smelten boven kokend water. Zet een pan kokend water op het fornuis en zorg dat het water de kom niet raakt. Zo kun je het mengsel smelten en garen op een goed te controleren temperatuur. Smelt op deze manier de boter met de suiker onder regelmatig roeren
Pers ondertussen de citroenen uit totdat je 150 ml citroensap hebt. Voeg dit toe aan het gesmolten boter-suikermengsel. Roer dit voorzichtig door elkaar tot een egaal mengsel. Kluts de eieren en voeg deze ook toe aan het mengsel. Blijf nu regelmatig roeren voor 20 tot 30 minuten (afhankelijk van hoe hoog je het gas hebt staan) totdat je een mooie dikke curd hebt. De curd dikt nog iets in als deze afkoelt. Je hebt een mooie dikte als de curd langzaam van je lepel valt. Denk aan de dikte van yoghurt. Maar de dikte is natuurlijk ook een kwestie van voorkeur.
Notities
Je kunt de lemon curd in een glazen (af te sluiten) pot ongeveer 2 weken bewaren in de koelkast (er zitten immers eieren in). Wil je de lemon curd lange bewaren? Dan kun je een weckpot uitkoken en de curd hierin bewaren. De lemon curd wordt dan maanden in plaats van weken houdbaar.